Jste zde

Pravidelné hlášení 29.05.2024

Dne 7. a 8. června se budou konat volby do Evropského parlamentu. Voliči v Modřicích jsou rozděleni do čtyř volebních okrsků, které jsou umístěny: okrsek č. 2 a č. 4 na radnici v prvním patře, okrsek č. 1 v PBDS na ul. Nádražní 1123 a okrsek č. 3 v Městské hale na ul. Benešova 274. Každý občan má uvedeno číslo okrsku, kam má jít volit, na obálce se sadou hlasovacích lístků, která mu bude vložena do schránky. Informace k volbám jsou zveřejněny na webových stránkách města.

V pátek 31.05.2024 bude sběrný dvůr Modřice otevřen pouze do 12 hodin. Děkujeme za pochopení. 

Blokové čištění v Modřicích bude probíhat: 31.05. v okruhu I., 04.06. v okruhu II., 07.06. v okruhu III. Seznam ulic spadajících do jednotlivých okruhů je zveřejněn na webových stránkách a FB města.         

Odstávka elektrické energie je hlášena na 30.05.2024 od 8:30 do 12:30 hodin. Týká se ulic: Benešova, Havlíčkova, Hybešova, Hřbitovní, Krakovská, Mayerova, Prusinovského, Příční, Rybníček, Sokolská, Střední, U Vlečky, U Hřiště, Za Humny, nám. Míru a nám. Svobody. Přesná čísla odběrných míst, kterých se odstávka týká, jsou zveřejněna na webových stránkách města Modřic.

Město Modřice zve občany na 112. komorní koncert na radnici, na kterém vystoupí Jazzové trio se sólisty Základní umělecké školy a Smíšený pěvecký sbor města Modřice pod vedením Jaromíra Gamby. Na programu budou populární swingové skladby a premiérový repertoár sboru s písněmi Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a dalších. Koncert se koná ve velkém sále na radnici ve středu 29. května 2024 v 19 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Oslavy Dětského dne v Modřicích se budou konat 1. 6. 2024 od 13 do 18 hodin v přírodním areálu Pod Kaštany. Pro děti je připraveno mnoho zábavných aktivit. Občerstvení je zajištěno. 

Drůbežárna Prace bude v sobotu 1. 6. v 8:15 hod. v Modřicích na nám. Svobody prodávat: mladé kuřice a kohouty, roční slepice, brojlerová kuřata, káčata, housata, husokačeny Mulard, krůty, krmivo pro drůbež a králíky a vitamínové doplňky. Dále pak bude vykupovat králičí kožky po 10 Kč/ks.

Na MěÚ Modřice byla odevzdána nalezená hotovost. Majitel se o ni může přihlásit na radnici.